• Drukuj
close
Gorące wiadomości

Kuchnie świata cechuje ogromna różnorodność. Związana jest ona z klimatem,...więcej Współczesny rynek odzieżowy i tekstylny charakteryzuje duża konkurencja. Jes...więcej Śnieżnobiałe i piękne zęby to marzenie niejednej osoby, jednak samo szczotk...więcej Kocioł kondensacyjny – nowoczesne rozwiązanie grzewcze Kocioł kondensac...więcej Kultura hip-hop na przestrzeni ostatnich lat rozwinęła się w zastraszającym ...więcej

Jak przygotować mięso na grilla?

Kiedy nadchodzi lato, ludzie mają chęć na kolację na świeżym powietrzu. W tym celu często rozpalają grilla. Teoretycznie grillowanie mięsa wydaje się być proste. Wiele osób jednak martwi się, że skończy się to suchym lub gumowym mięsem.

Rozpalenie grilla

Twój grill musi być gorący. Jeśli nie możesz stać blisko, nie powinieneś na nim gotować. Rozpal go wystarczająco wcześnie, aby płomienie zdążyły zgasnąć przed rozpoczęciem gotowania. Węgiel powinien się spalić i pokryć białym popiołem. 

Podstawowe przygotowania mięsa

Istnieje wiele mieszanek przypraw i marynat, które można dodać do mięsa. Najlepiej przygotować je dzień lub kilka godzin przed grillem. Można natrzeć mięso aromatycznymi przyprawami lub zrobić marynatę, używając jogurtu. Jeśli szukasz sprawdzonych pomysłów np. na przyrządzenie kurczaka, znajdziesz go na https://koler.pl/jak-przyrzadzic-grillowana-piers-z-kurczaka/.

Brak Komentarzy

Zostaw odpowiedź

Opublikuj komentarz
Podpis
Adres e-mail

5 × dwa =

Story Page