Jak przygotować mięso na grilla?

Jak przygotować mięso na grilla?
Autor:
Data publikacji:
Kategoria:
Potrzebujesz ok. 1 min. aby przeczytać ten wpis

Kiedy nadchodzi lato, ludzie mają chęć na kolację na świeżym powietrzu. W tym celu często rozpalają grilla. Teoretycznie grillowanie mięsa wydaje się być proste. Wiele osób jednak martwi się, że skończy się to suchym lub gumowym mięsem.

Rozpalenie grilla

Twój grill musi być gorący. Jeśli nie możesz stać blisko, nie powinieneś na nim gotować. Rozpal go wystarczająco wcześnie, aby płomienie zdążyły zgasnąć przed rozpoczęciem gotowania. Węgiel powinien się spalić i pokryć białym popiołem. 

Podstawowe przygotowania mięsa

Istnieje wiele mieszanek przypraw i marynat, które można dodać do mięsa. Najlepiej przygotować je dzień lub kilka godzin przed grillem. Można natrzeć mięso aromatycznymi przyprawami lub zrobić marynatę, używając jogurtu. Jeśli szukasz sprawdzonych pomysłów np. na przyrządzenie kurczaka, znajdziesz go na https://koler.pl/jak-przyrzadzic-grillowana-piers-z-kurczaka/.

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

*