Czy i jak restauracja może skorzystać na wynajmie przyczep?

Czy i jak restauracja może skorzystać na wynajmie przyczep?
Autor:
Data publikacji:
Kategoria:
Potrzebujesz ok. 2 min. aby przeczytać ten wpis

Sposobów na zwiększenie zysków restauracji jest bardzo wiele. Można spróbować wprowadzić sprzedaż na wynos lub dowóz, ale można również wynająć przyczepę gastronomiczną, która dotrze wszędzie tam, gdzie akurat są nasi potencjalni klienci. Jakie korzyści przyniesie takie rozwiązanie?

Otwórz się na nowych klientów

Posiadanie lokalu gastronomicznego łączy się z wieloma kosztami. Musimy opłacić czynsz, zapłacić pracownikom, zadbać o odpowiedni wystrój i menu. Do tego dochodzą, często niemałe rachunki za prąd czy gaz oraz liczne podatki. Dlatego tak ważne jest dbanie o rentowność naszego biznesu. Ciekawym pomysłem na dotarcie do nowych klientów jest wynajem przyczepy gastronomicznej. Dzięki niej będziemy wszędzie tam, gdzie obecnie przebywają nasi klienci. W ciepłe dni do lokalu zagląda mniej osób. Większość z nich jest wtedy gdzieś w plenerze.

Dlatego tak dobrym pomysłem jest przyczepa gastronomiczna nowa lub używana. Taka forma sprzedaży swoich dań, pozwala na znaczące zwiększenie zysków. Nie musimy od razu sprzedawać z przyczepy wszystkich pozycji z naszego standardowego menu serwowanego w lokalu. Wystarczy kilka sztandarowych dań dopasowanych do okoliczności. Restauracja tym samym zwiększa swoje obroty, jednocześnie nie ponosząc wysokich kosztów.

Przyczepa ustawiona w pobliżu kąpieliska albo na festynie w kilka godzin może przynieść znaczące zyski. Pracownicy zamiast nudzić się w pustym w ciągu dnia lokalu mogą owocnie wykonywać swoje obowiązki. To nie tylko sposób na dodatkowy zysk, ale realna forma wykorzystania potencjału, który niesie ze sobą posiadanie restauracji. 

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

*